fredag 1 mars 2013

Pizza LCHF contra Pizza Paleo

Det var ganska tomt i kylen igår. Så efter inventering fick vi ihop ingredienser till en lchf-pizza. Där botten består av paleobotten OCH västerbottenost. 56kilo.se har recept på botten.

Pizzan blev god, men lite väl mycket ostsmak. Ost på ost typ.


Så nästa gång blir det paleopizza igen! Se recept nedan:




Paleopizza

Sätt ugnen på 225 grader.

Torra ingredienser:

2 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1-2 krm oregano

Blöta ingredienser:
1/2 dl vatten
2 msk kokosolja
1st ägg


1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

2. Tillsätt kokosoljan, ägget, vatten och blanda väl.

3. Låt stå i ca 5min

4. Baka ut degen på bakplåtspapper med fingrarna. Degen är kletig i konsistensen så fukta fingrarna när du plattar ut den.

5. Grädda i mitten av ugnen i 3min.

6. På med fyllning. Vi hade champinjoner, skinka, soltorkade tomater och mozzarella.

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15min sen på med ruccola.

Gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar