lördag 23 mars 2013

Oopsies - frukostbröd

Sätt ugnen på 150 grader.

Ingredienser:
3 ägg
0,75 dl olivolja
3 msk krossade linfrön
3 msk fiberhusk
½ msk bakpulver
en nypa salt

Separera äggen och rör ut oljan i äggulorna, ta det försiktigt, så det inte skär sig.

Vispa äggvitorna till hårt skum med en nypa salt.

Blanda alla torra ingredienser och vänd i dem i äggvitorna

Rör försiktigt ned äggule-blandnigen i äggvitorna.

Klicka ut sex Oopsies på smord plåt eller på bakplåtspapper och jämna till ytan med en sked som du blöter med vatten.

Strö över valfritt frö.

Grädda i 150 graders värme i ca 20-25 minuter.



En kommentar: 

Jag är inte så förtjust i Oopsies som bröd - som hamburgerbröd tycker jag att du funkar - -men inte som "macka!". Bara så att du vet :) Men har valt att lägga ut receptet då många söker efter det!

1 kommentar:

  1. Jag testar att göra de här nu. :-) Har funderat på de länge men så blev det en vab dag med snuvig son så då passar jag på. Glömde dock saltet och hade bara hela linfrön hemma... Hoppas det blir gott ändå!

    SvaraRadera