måndag 25 februari 2013

Fänkålsgratäng

Den här gratängen har jag hämtat från Under vårt tak, men modifierat om den lite.

Jag tycker det är fascinerande och se hur fänkålen ändrar karaktär från rå till anrättade - antingen som rostad i ugn eller brynt - den går från att ha en ganska pikant smak till att bli alldeles mjuk och len.

Recept:
1 stor fänkål
12 st soltorkade tomater
2 röda lökar
2 gula lökar
färsk persilja
2 vitlöksklyftor
en burk kokosmjölk
chiliflakes
salt och peppar

Börja med att bryna de grönsakerna och de pressade vitlöksklyftorna - ta i persiljan i slutet. När allt har fått färg och är mjukt - dra i en burk med kokosmjölk. Låt puttra ihop i några minuter och smaka av med peppar, salt och chiliflakes.

Häll över allt i en form och in i ugnen - i mitten - 200 grader och låt gå i 20-25 minuter!

Mums!

Perfekt till oxe, lamm, gris eller kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar